Borås

IDAG ska jag ta tåget till Borås och träffa min kära familj.

Min första kärlek

PRINSESSAN och jag diskuterade häromdagen vem vi är kära i. Vet inte riktigt hur vi kom in på ämnet. Men då sa hon att hon var kär i Alfred, killen som hon alltid lekt med sen dag ett. Tänka sig att vara 5 år och vara kär. Sött!
Hon frågade mig vem jag var kär i och jag svarade pappa förstås. Och prinsen på 3 år var inte kär i någon. Han säger bara att han vill till dagis och leka med bästa kompisen Jack.

__________

När jag var yngre, ja sig 8-10 år då var jag kär. jag hade bara sätt killen på tv. Han brukade vara med i hans pappas tv program "äntligen hemma". Mathias Timell som är son till Martin Timell. Blev aldrig något mellan oss. Ha Ha!

Har ni vart kär i någon som ni aldrig träffat?



Jag Vill Ha...

ETT nytt matbord ...
Vårt kök har rött som tema men vilken färg på matgruppen passar bäst.
Vitt eller svart, vad tycker ni är snyggast ?? (Matgruppen är från Europamöbler)



Det är inte bara matbord vi behöver. Hittat min drömsoffa på Europamöbler, hittar dock ingen bild på deras hemsida. Blir 22 år nästa onsdag, får passa på och önska mig presentkort från Europamöbler ;)


.

INGEN lön till mig denna månaden. Iallafall inte mycket. Jag hade planerat och fixa mitt hår som jag längtat till och göra i snart 1 år, och längtat efter höstens alla fina färger. Skulle ju shoppat en massa. Men nu finns det inget och göra åt. Vissa saker får vänta ett tag till. Tur att man lagt undan pengar så man kan leva.

__________

Igår och idag har det varit segt. J har varit sjuk och jag är bara seg. Något jag måste lära mig när man lever med två ungar är att sova tidigt jag med, annars har man inte mycket energi under dagen. Nu ska jag hämta ungarna på dagis. Hörs snart igen!



Sleeping Day

EGENTLIEN hade jag tänkt att jag skulle provträna på ett gym med grannen, men hon var upptagen denna förmiddagen. Måste snart köpa gymkort i stan, men alltid lika svårt och hitta gym. Det var också tur att hon var upptagen idag, jag hade inte pallat. Har inte sovit bra i natt. Slutade sent igår och jag var tvungen och duscha innan läggdags. Vakade 7:00 och tog barnen till dagis. Har sovit fram tills nu.

__________

Jobbar 18:00-22:00 ikväll, och imorgon blir det LÖN för mig med! Ha en forsatt bra början av veckan. :)

Saknar Små Syskonen

LILLEBROR Sharo, lillasyster Shene, och Jag på syrrans 18 årsdag.

KöttfärsPiroger

RECEPT ( 8 piroger )
deg
50 gram torrjäst
4 dl ljummen vatten
5-7 dl grahamsmjöl
2 tsk salt
1 ägg till pensling
ca 1 msk raps eller olivolja

fyllning:
400 g Nötfärs
1 gullök
½ röd paprika
2 dl riven ost
spiskummin
paprikakrydda
salt
vitpeppar

SÄTT UGNEN PÅ 225 grader.
Blanda ut torrjästen i 1 dl vatten. Blanda torrvarorna i en bunka och häll i jästblandningen och resten av vattnet och olja. Låt jäsa i ca 30 min. Medans du vätar på degen fräser du nötfärs i lite smör, tillsätt kryddor. Finhacka löken och paprikan och fräs tillsammans med färsen.


Lägg några skedar köttfärsfyllning på ena sidan av den utkavlade degen och strö över lite riven ost. Lämna utrymme på sidorna. Vik över degen och tryck ihop kanten med en gaffel. Låt dem därefter jäsa i ca 15 min. Pensla med uppvispad ägg. Låt sedan gäsa i ugnen i ca 15 min. Servera med en god sallad




Smurf


BARNA blev glada när de kom hem och såg smurfarna hemma.
__________

Nu har vi precis ätit klart, det blev köttfärspiroger och god sallad till. Nu ska jag jobba till 22:00. Kommer med recept senare. =)

Parenthood

TOG beslutet och inte åka med och möta barnen idag. Orkade helt enkelt inte åka halva vägen. Trött och seg i kroppen idag, dessutom har min vecka börjat. Då vet jag vad som gäller blir minst 1 timmes sömn och två ipren. Efter det är jag på topp hela veckan ut!  Passar på och läsa mina nya tidningar medans la familja inte är hemma.
Jag har tidigare aldrig köpt föräldrartidningar. Undrar bara om det står tips och råd för oss andra som inte är biologiska föräldrar , eller finns det en tidning för oss andra också??

Dilakam (= mitt hjärta på kurdiska)

BARNEN åkte upp till Värmland till deras mamma i går förmiddag. Nu har/är jag och Dilakam varit barnlediga denna helgen. Trotts det har vi tyvärr inte haft mycket tid med varandra. Jobbade i fredags, idag och imorgon jobbar jag också. Men kan ju säga att jag har världens bästa man i mitt liv. Han lagar mat och sköter hemmet när man är borta och jobbar. Inte alla karlar som gör det.
__________

Nu blir det nanna till en film som vi inte bestämt än och hämta barnen imorgon förmiddag.
Ha en trevlig fortsättning!

Barnens favorit

SPAGETTI och köttfärsås står på menyn idag!
RECEPT (4 port)
400g färs
½ gullök
1 klyfta vitlök
smör till stekning
500 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 dl grädde
1-2 dl vatten
spiskummin
salt
peppar
Fräs färsen tillsammans med löken, tillsätt tomatpuré och spiskummin. Häll i resterande indigrienser och krydda med salt och peppar. Servera med spagetti eller någon annan sorts pasta. :)

Fight For Your Life

FÖRDOMAR finns överallt och man har hört en hel del. Svenskar som gifter sig för att skilja sig, Muslimer är terrorister, Albaner snor det ena och det andra, Kurder som blir bortgifta, osv.
Så är det inte. Allt beror på vad man är för människa och vilka familjer man har. Jag kan bara gå till mig själv. Jag är född i Irakiska Kurdistan. Kom till Sverige vid 6 års ålder. Jag har hört mycket skit om oss. Det här med heder, att vi i princip inte får göra någonting mer än och vara hemma o hjälpa till i hushållet tills man bir mogen nog att gifta sig med första killen som kommer och frågar min far om min hand. Nej gott folk så är det inte alltid. Förr var det så därnere, men inte nu, inte idag. Varken här i Sverige, där nere eller någon annanstans. Visst jag har haft riktigt jobbiga saker emot mig, men lärde mig o stå emot. Haft viljan och leva ett annat liv och inte nöja mig med vad andra tycker att hur jag ska leva mitt liv.
Idag har jag en kurdisk familj och en svensk familj, då min pojkvän är helsvensk med två svenska barn, och jag trivs skitbra! Inga hemligheter, min kurdiska familj vet allt. Jag trivs och vill fortsätta leva där jag är idag, i Svenssonlandet Sverige!
DAGS för boktips igen. Läste ut en fruktansvärt bra bok för någon månad sen och det är min personliga favorit just nu. Stjärnlösa nätter skriven av Arkan Asad. En kille ursprungligen från Irakiska kurdistan som berättar om sitt förfluta. Efter att jag sätt honom tv (Efter tio med Malou) så blev jag jätte intresserad av hans bok och visste direkt att jag var tvungen och läsa den. När jag väl köpte boken och var på väg hem i bussen kunde jag inte vänta, utan läste den direkt och kunde knappt sluta. Jag kände igen mig i de flesta situationerna.

En roman som handlar om en kärlek, svek och rätten att välja sitt liv.
LÄS DEN! :)



Pyssla med fjärilar och en prinsessa kudde.

HELDAG med prinsessan och prinsen var på dagis och lekte med sin nyfunna vän som han pratar om konstant. Prinsessan var sjuk idag, hon har hostat väldigt mycket sista dagarna, idag fick hon vila hemma. Vi hade mysigt tillsammans, med pyssel, lekar och bus.



Fast Five

NU när jag snart ska bo i Lidköping har jag hittat ett jobb som butiksbiträde i en videobutik. I själva verket är jag kock och vill gärna jobba med det i framtiden, synd att staden är så liten och att det är så svårt och få ett jobb som man vill ha. Har sökt det mesta och får söka om och om igen. Hoppas bara någon ringer upp mig och vill anställa mig som kock! Jag är grym i köket! :)

Jag har alltid älskat filmer, och nu när man jobbar med det så har man extra koll på bra filmer.

Igår kväll satt jag och såg Fast Five. Den var inte alls som de tidigare filmerna i fast and the furious serien. Den var sneppet bättre. Dessutom diggar jag att Vin Diesel och Dwayne "the rock" Johnson spelar i samma film, för första gången. Alltid tyckt att de har samma utseende, och de spelar nästan alltid likadana roller.  Lika är de med andra ord! Se den! :)



"Jag vill ha blommig falukorv till lunch mamma..."

Falukorv med senapsås

RECEPT (4 port)
Falukorv
Sås:
1 klick smör
3 dl grädde
2 tsk skånsk senap
½ tsk dijon senap
2-3 tsk mild senap
1 tsk köttbuljong
vitpeppar

FRÄS smör tillsammans med alla senapsorter, och tillsätt buljong. Häll sedan i vispgrädde och låt det puttra på svag värme tills den reducerar en tredjedel. Skär falukorvet och stek de i stekpannan medans du väntar på såsen. Salta senapsåsen om det behövs. Serveras tillsammans med kokt potatis eller potatismos. Lycka till! :)





TRUE STORY

BOKMÄSSAN 2011 i Göteborg drar igång denna torsdag till söndag. Vill så gärna åka dit. Har aldrig varit på en bokmässa förut, och jag tänkte att detta skulle bli min första. Synd att jag har konstiga tider på jobbet. Jobbar lite i helgen och jag och J är barnlediga. Förhoppningsvis kan vi låna en bil så vi kan ge oss i väg någon av dessa dagar. Vet att en av mina favorit författare kommer vara där i helgen, Martin Svensson. Kanske man kan ta och heja på honom också när man ändå är där, om vi nu kommer iväg alltså.
Jag tycker det är roligt att jag hittat läslusten igen. När jag var yngre hade jag aldrig lust att läsa ut en bok. Varken i skolan eller utanför. Men äntligen vill man det. Tycker böcker är intressanta. Oftast bättre än att se på film. Jag kan läsa många generar men favoriten är ju sanna berättelser. En dröm är att kunna skriva en novell och även en kokbok.
__________

JUST NU LÄSER JAG: DINGO DINGO av Leif Eriksson, Bob Hansson och Martin Svensson! Störtskön och rolig berättelse om män som träffas för att kramas :)

Innan Jag Kände Dig

BARNEN är lämnade på dagis. Känns som att jag har mycket och göra idag, ändå sitter jag på soffan hemma i Lidköping och gör inte de saker som ska göras innan jag ska jobba. Lyssnar istället på Melissa Horns nya skiva "Innan jag kände dig". Gillar hennes låttexter och musik. I natt sov jag dåligt, igen. Prinsessan kom upp mitt i natten och sov mellan mig och J. Hon är lite krasslig nu och hostar jättemycket på natten. Sova i sin säng vill hon nästan aldrig. Ofta blir det jobbigt för mig. Vi har barna hela tiden förutom varannan helg. Finns ingen tid för något annat än de när barna är hemma, och på kvällen blir det som det blir. Jag Googlade lite igår om hur det är för andra och vara en bonusförälder. Hittade då en tjej ungefär i min ålder. Hon hade en bonusbarn som hon hade varannan vecka som också ville sova brevid pappan och henne. Hon kände att hon inte hade tid med bara pappan. Hade vi haft barnen  en gång i veckan hade jag haft massa tid med mitt hjärta! Hur tänkte hon?

Hur som helst, hon hade fått lite svar av andra om barnets beteende, och det fick mig att tänka om. Jag och Prinsessan har haft det lite jobbigt sista tiden tyvärr, men nu blir det ändring på det, jag får helt enkelt hitta på saker bara hon och jag kan göra. Åka till badhuset, leka och busa, fråga om hon vill hjälpa till med maten, disken osv. Hoppas det finns tid och hitta på massa roligt och att vi får bättre relation. Jag älskar henne och hennes lillebror som de vore mina egna. Kanske starka ord från mig som inte är deras biologiska mamma, men det är sanningen!

Snart måste jag plocka i ordning i stora rummet, hallen och köket, gå och handla. Blir nog potatismos, falukorv och en god senapsås till middag. Kommer med recept senare. Sist men inte minst ska jag jobba fr 17:00- 22:00! Jobbar som butiksbiträde för tillfället, men söker kockjobb i stan.





Back To The Beginning

DAGEN vi träffades för första gången skulle vara 15 januari 2011, men varken J eller jag kunde vänta så länge. Dagen innan nyårsafton (31/12 2010), pratade vi i telefon, i timmar som vanligt. Vi frågade varandra va vi hade planerat på nyårsafton, men ingen av oss skulle iväg någonstans, bara vara hemma. På något viss kom vi fram att han och jag skulle ses när vi ändå var lediga båda två. Han tog tåget till Göteborg, till mig. Det var det bästa nyårsafton jag vart med om hittills!

Kan fortfarande inte fatta att jag träffat honom. Jag trodde aldrig att han skulle höra av sig till mig, efter att jag såg hans profilsida på en seriös dejtingsajt som jag var medlem i för första gången i mitt liv. Men det gjorde han, min älskling! Jag visste från början att han hade barn. Det stod att han har barn på halvtid på hans sida, men inte hur många o hur gamla osv. Visste vad jag gick mig in på. Den 4 februari 2011 blev vi tillsammans, efter att jag träffat barnen och barnens mamma. Allting fall på plats den dagen. Varför inte satsa då!! :)

Nu har vi snart varit tillsammans i 8 månader och snart väldigt snart ska vi flytta ihop. Han, Jag och mina två bonusbarn (prinssesan och prinsen).

¤Blivande Sambo¤Bonusbarnen¤Böcker¤Film¤Matlagning¤

... ungefär det kommer min blogg handla om.






RSS 2.0