KöttfärsPiroger
RECEPT ( 8 piroger )
deg
50 gram torrjäst
4 dl ljummen vatten
5-7 dl grahamsmjöl
2 tsk salt
1 ägg till pensling
ca 1 msk raps eller olivolja
fyllning:
400 g Nötfärs
1 gullök
½ röd paprika
2 dl riven ost
spiskummin
paprikakrydda
salt
vitpeppar
SÄTT UGNEN PÅ 225 grader.
Blanda ut torrjästen i 1 dl vatten. Blanda torrvarorna i en bunka och häll i jästblandningen och resten av vattnet och olja. Låt jäsa i ca 30 min. Medans du vätar på degen fräser du nötfärs i lite smör, tillsätt kryddor. Finhacka löken och paprikan och fräs tillsammans med färsen.
Lägg några skedar köttfärsfyllning på ena sidan av den utkavlade degen och strö över lite riven ost. Lämna utrymme på sidorna. Vik över degen och tryck ihop kanten med en gaffel. Låt dem därefter jäsa i ca 15 min. Pensla med uppvispad ägg. Låt sedan gäsa i ugnen i ca 15 min. Servera med en god sallad
Kommentarer
Trackback